Februari 2011

Zorg_15

‘Het netwerk zorgt voor een stok achter de deur. Er zijn zoveel prioriteiten dat interculturalisatie er soms bij in schiet. Door het netwerk gebeurt dat niet zo makkelijk.’ Aldus een bestuurder.

In 2009 ging voor de tweede maal het leernetwerk Interculturalisatie van start. Bestuurders, managers en verzorgenden van acht zorgorganisaties namen hieraan deel. In het leernetwerk hebben zij op een systematische wijze gewerkt aan de ontwikkeling en verankering van interculturalisatie in de eigen organisatie. De leernetwerken werden namens ActiZ ontworpen en uitgevoerd door:

  • Amina Berkane & Paulien den Bode - verzorgenden
  • Nera Jerkovic & Leonie Vogels - managers
  • Astrid Elburg & Jan Booij - bestuurders
Tijdens de leernetwerkbijeenkomsten leren de deelnemers van elkaar. Daarnaast hebben zij in de eigen organisatie opdrachten uitgevoerd die bijdroegen aan het op gang brengen of verankeren van het proces. Een behoorlijke investering, maar wel een die loont, zo is de conclusie van Mikado die in opdracht van ActiZ de leernetwerken heeft geëvalueerd.

Het leernetwerk is een waardevol instrument in het interculturalisatieproces. Het helpt organisaties om het thema hoog op de agenda te krijgen en te houden. Na afloop hebben de deelnemers goed inzicht in de randvoorwaarden die noodzakelijk zijn voor interculturalisatie zoals het creëren van draagvlak, ondersteuning vanuit het bestuur, beschikbaar stellen van budgetten, doorzettingsvermogen en het aantrekken van multicultureel personeel.

Een belangrijke succesfactor is de samenwerking tussen bestuurder, manager en verzorgende. Door op verschillende niveau´s binnen de organisatie samen te werken wordt de slaagkans van het interculturalisatieproces vergroot. ´Er ontstonden al snel korte lijnen. Je kunt als Raad van Bestuur geen succes halen met je ideeën, als je plannen niet worden gedragen en uitgevoerd door de verzorgenden. En bij de verzorgenden ontstond het besef dat als je iets wilt doen in de organisatie, dat ook kan.´

ActiZ en de VGN werken momenteel aan de ontwikkeling van een gezamenlijk diversiteitstraject voor hun leden. In dat kader wordt nu samen met de VGN bekeken of er mogelijkheden zijn om een gezamenlijk leernetwerk interculturalisatie kan worden opgezet waaraan zowel organisaties uit de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg en de kraamzorg zich kunnen deelnemen.

Wilt u hierover meer informatie of op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen hierover, mailt u dan naar Veronique Tubee (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

tweet