Dublin Trinity

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Onderzoekend blijven denken? Dan is het slim om regelmatig je vaste post te verlaten. Letterlijk. Door op reis te gaan, ervaar je wat er gaande is buiten je eigen blikveld. Je wordt je bewust van wat er beweegt in de wereld, je leert verbanden zien en krijgt een nieuw perspectief op je eigen visie. Changekitchen organiseert daarom regelmatig studiereizen voor nieuwsgierige professionals. Want niets leert je meer over je eigen denkbeelden, dan je te verdiepen in die van een ander.

Onder de titel Out of office - studiereizen naar de randen van Europa, organiseren we van 2022 tot 2024 we zes studiereizen naar Europese bestemmingen: Ierland & Noord-Ierland, Estland & Finland, Rusland, Turkije, Albanië en Malta. Deze reisdoelen bieden elk een interessant kruispunt van drie perspectieven: de globale ontwikkelingen die van invloed zijn op álle landen, de definitie van wat ons bindt binnen geografisch Europa én het lokale perspectief vanuit historisch, cultureel en geopolitiek oogpunt. Aspecten die méér te maken hebben met jezelf, dan je in eerste instantie wellicht zou denken.

Niets leert je meer over je eigen denkbeelden, dan je te verdiepen in die van een ander.

Leer van een ander en ontwikkel je als professional

De Europese studiereizen focussen op de positie en rol van Europa in een veranderende wereld. Wordt Europa het openluchtmuseum van deze planeet? Of herpakt het zich en neemt het een nieuwe innovatieve positie in, waarbij de waarde van transparantie, duurzaamheid, diversiteit, inclusie en democratische grondbeginselen centraal staat? En wat betekent dat voor publieke sectoren als onderwijs, zorg, veiligheid en overheid? Deze vragen vormen een rijke context voor Nederlandse professionals om te leren, te onderzoeken en te reflecteren op het eigen perspectief. Met een kleine groep deelnemers (maximaal 14) reizen we naar de plaatsen van bestemming. We gaan in gesprek met studenten, (politieke) bestuurders, historici en andere professionals. We kijken achter de schermen bij verschillende soorten organisaties en komen op onverwachte plekken. Samen gaan we de discussie aan, toetsen we denkbeelden en mogelijkheden. We stellen onszelf vragen als ‘Hoe hangt dit samen met mijn eigen drijfveren en visie? Wat kan ik met deze ervaring doen, vanuit mijn eigen positie?’. We scherpen onze inzichten en proberen zo veel mogelijk te leren. Van onze mede-Europeanen, maar ook van elkaar.

Deelnemers doen een schat aan inzichten op en zullen denkpatronen, drijfveren en kansen in hun eigen functioneren scherper gaan zien. Het geeft tools om verantwoordelijkheden en mogelijkheden pro-actiever in te vullen; een shift of perspective die de inspiratie en verdieping brengt, die spelers in álle professionele domeinen de komende jaren nodig zullen hebben, om actuele thema’s op een andere, nieuwe manier te benaderen. 

We scherpen onze inzichten en proberen zo veel mogelijk te leren. Van onze mede-Europeanen, maar ook van elkaar.

Inspirerende bestemmingen

Tijdens studiereizen naar India, Marokko, Turkije, Suriname, Iran en China, probeerden we de afgelopen jaren lokale kennis op het gebied van diversiteit, inclusie, demografie, mobiliteit, milieu, zorg en welzijn te vertalen naar de Europese context. Met Out of office verdiepen we ons juist in de verschillende nuances van het Europese perspectief. Bij het bepalen van de bestemmingen hebben we nadrukkelijk gekozen voor de niet-geijkte landen. Het gaat om plekken die aan ‘de grenzen van geografisch Europa’ liggen; plekken waar verrassende ontwikkelingen plaatsvinden, maar waar óók zorgen en uitdagingen bestaan die wij niet altijd op ons netvlies hebben. Juist op díe plekken worden onze eigen voorkeuren en aannames op de proef gesteld. Juist daar leren wij het meest. 

6 – 10 april 2022:     Ierland / Noord-Ierland (Dublin en Belfast) – inschrijving geopend

21 – 25 sept 2022:    Estland / Finland (Tallinn en Helsinki)

april 2023:                Rusland (Moskou en Sint Petersburg)

september 2023:     Turkije (Istanbul)

april 2024:                Albanië (Tirana) 

september 2024:     Malta / Italië (Sicilië)

De zes studiereizen kunnen los van elkaar geboekt worden. 

Organisatie

Changekitchen organiseert de studiereizen in samenwerking met Jan Booij Advies [link].  Jan Booij en Thijs Vink (Changekitchen) werken sinds 2007 met veel plezier samen op het gebied van professionele ontwikkeling en diversiteitsvraagstukken. Alle reisprogramma’s worden inhoudelijk uitgewerkt met vaste lokale partners. 

Inschrijven 

De inschrijving voor Ierland / Noord-Ierland is geopend. Bekijk de brochure van de reis en het programma voor meer informatie of klik hier voor inschrijven. Heb je vragen over een van de studiereizen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of volg onze Linkedin posts #oooeurope. 

tweet