Maart 2012

1-1_logo_ZonMw

Van methoden om migranten te bereiken tot een intercultureel zorgleefplan. Tijdens een speciale bijeenkomst over diversiteit in de langdurende en ouderenzorg kwam een groot aantal ZonMw-projecten voorbij die met dit thema te maken hebben. Ook de projectleiders van de NPO-projecten deelden hier hun kennis.

Projectleiders van twaalf projecten rond dit thema uit de programma’s Zorg voor Beter en het Nationaal Programma Ouderenzorg waren aanwezig tijdens de bijeenkomst op donderdag 1 maart. En ook de kenniscentra Vilans, VGN, Mikado en Pharos waren aanwezig. Onder leiding van dagvoorzitter Jan Booij presenteerden zij allemaal kort hun resultaten. Het ging daarbij over diversiteit in de brede zin van het woord: verschillen op gebied van sekse, leeftijd, seksuele voorkeur en culturele achtergrond.

Kennis delen en verbinden
Na de presentaties gingen de deelnemers met elkaar in discussie. Zo spraken zij over mogelijkheden om de opgedane kennis en ervaringen in de praktijk te brengen. Dit geheel in het teken van de visie van ZonMw, die het van groot belang vindt om de kennis die wordt ontsloten binnen de diverse programma’s te delen, verbinden en in te voeren. En dit gaat zeker vaker gebeuren, want vanwege de positieve reacties op de bijeenkomst heeft ZonMw besloten deze jaarlijks te laten plaatsvinden.

Neem voor meer informatie contact op met Margo van den Berg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Nationaal Programma Ouderenzorg is een programma van ZonMw, in samenwerking met de NFU en de CSO. Opdrachtgever is het ministerie van VWS.

tweet