November 2012

Schermafbeelding_2012-10-29_om_20.43.45

Tijdens de topclass interculturalisatie staat het delen van kennis en het ontwikkelen van nieuwe zienswijzen centraal. Moderators en sprekers als Elisa Carter, Paul Scheffer, Anton Westerlaken, John Leerdam, Fawzia Nasrullah, Thijs Vink en Jan Booij geven de deelnemers belangrijke inzichten mee, door vanuit verschillende perspectieven en verantwoordelijkheden inzicht te bieden in de dynamiek van interculturalisatie als belangrijk aspect van modernisering van de zorg. 

Donderdag 1 november staat in Rotterdam het verhaal van Fawzia Nasrullah centraal. Fawzia is directeur-bestuurder van Trajectum en voorzitter raad van toezicht van Pharos. Trajectum is een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp die maatwerk biedt aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12-14 jaar. 

In de provincie Utrecht is Diversiteit één van de speerpunten geweest in het programma Utrechtse Jeugd Centraal 2008-2011, met als doel: Jeugd- en Opvoedhulp is meer gericht op en toegankelijk voor kinderen van ouders van buitenlandse afkomst .

De kern van het werken aan diversiteit ligt in de culturele sensitiviteit van zowel organisatie als professional: het benaderen van kind en gezin, effectieve interventies én organisatie-inrichting vanuit een interculturele kijk. Daartoe heeft Trajectum de Diversiteitstraject(um), wegwijzer voor diversiteit in Jeugd- en opvoedhulp 0-12 jaar uitgegeven.

Naast Fawzia is deze avond Hans Schirmbeck te gast als directeur van de Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland VGN

De organisatie van de iTopclass s in handen van ChangeKitchen Company en Jan Booij Advies,
in opdracht van VGN en Actiz en mede mogelijke gemaakt door De Europese Unie.
Voor de brochure klik hier  !

Twitter: @iTopclass

tweet