November 2012

Schermafbeelding_2012-11-03_om_19.40.27

In de ‘Toekomstverkenning Ethiek en Gezondheid’ geven de Gezondheidsraad en de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg een vooruitblik op de meest belangrijke ontwikkelingen en ethische vraagstukken die ons te wachten staan in de komende jaren.

31 oktober 2012 is deze verkenning aangeboden aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Mevrouw drs. E.I. Schippers 

Door nieuwe medische en technologische ontwikkelingen en nieuwe vormen van zorg kunnen we onze gezondheid beter dan ooit in stand houden, verbeteren of zelfs voorspellen. Veel ontwikkelingen op het gebied van gezondheid dragen grote beloftes in zich, maar roepen ook maatschappelijke en ethische vragen op. De Toekomstverkenning Ethiek en Gezondheid biedt een breed overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en agendeert de belangrijkste ethische vraagstukken voor de nabije toekomst. 

Als één van de geconsulteerden door de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) heeft Jan Booij hieraan een bijdrage mogen leveren. De verkenning is te lezen door te klikken op de foto of hier.

tweet