Juni 2015

Schermafdruk 2015-06-23 07.30.06

Afgelopen week directies, docenten en lector van de faculteiten Sociaal Werk & Educatie en Gezondheid, Voeding en Sport van de Haagse Hogeschool (HHS) begeleid naar Suzhou, China. Internationalisering is een belangrijk onderwerp voor het hoger onderwijs in Nederland. De HHS vindt het belangrijk dat afgestudeerden in een internationale omgeving hun beroep kunnen uitoefenen. En dat ze als kritische wereldburgers het werkveld ingaan. Het werkveld van hoger opgeleiden wordt immers steeds internationaler. Daarnaast kiezen studenten, zowel in Nederland als in de rest van de wereld, steeds vaker voor een studie over de grens. 

Er zijn bezoeken gebracht aan het Suzhou Social Welfare Institute (SSWI), The Liverpool University in Suzhou, The Suzhou Hospital of Traditional Chinese Medicine, The Suzhou Health College en aan een wijkcentrum en een thuiszorgorganisatie.

De reis resulteerde in een beter inzicht bij betrokkenen van China, het leven daar en de organisatie van zorg en sociaal werk. Daarnaast is er een intentieovereenkomst getekend met het SSWI  en The Hague University of Applied Sciences voor onderzoek naar samenwerking.

tweet