Augustus 2015

Schermafbeelding 2015-08-26 om 19.42.21

Over een goede maand vertrekken we met een diverse groep interessante deelnemers naar Iran. We bezoeken daar Teheran, Qom, Isfahan en Abyaneh. We proberen zoveel mogelijk te zien van het dagelijkse leven in Iran en we bezoeken buurtinitiatieven, ziekenhuizen, de Nederlandse ambassade en we spreken met geestelijken in Qom over de invloed van religie op de samenleving. Nog altijd krijgen we mails en telefoontjes van geinteresseerden voor de reis. Maar helaas lukt dat niet meer deze keer.

We bereiden de reis voor met een lezing van Professor Touraj Atabaki van de universiteit van Leiden, gespecialiseerd in de geschiedenis van het midden Oosten. Mahdi Mahdavi, gepromoveerd aan Erasmus iBMG en teruggekeerd naar Iran vertelt ons in Teheran over zijn observaties. 

Toen we het intiatief namen voor de reis naar Iran verwachtten we niet dat zaken rondom Iran zo in een stroomversnelling zouden komen. Iran opent zich in een rap tempo, vooruitlopend over het mogelijke akkoord dat zal worden getekend. Interessant om juist in dit tijdsgewricht de reis te kunnen maken.

tweet