Januari 2016

Schermafdruk 2016 01 14 13.22.31

Van 7 tot 15 april 2016 gaan we op studiereis naar Suzhou, China. Nu samen met het Netwerk Zorgpartners een select gezelschap van unieke leveranciers op het gebied van eten en drinken van de zorgmarkten anderen. De stad Suzhou kent al een verbinding met Nederland op het gebied van zorg sinds 1998. Het doel van deze reis is ons te oriënteren op ontwikkelingen in- en de connectie te maken met de zorg in China. Interactie, integratie en kennis delen staan centraal. Met deze studiereis richten we ons op ambitieuze, ondernemende managers die actief zijn in– en richting de zorg. We doen dit met een relatief klein gezelschap van maximaal 10 personen. Dit om in China ook echt de verbinding te maken. 

China ontwikkelt zich in een razend tempo, waarbij met name de vergrijzing als gevolg van de één kind politiek een enorme impact heeft; veel groter dan in Nederland. China kijkt nadrukkelijk naar de wijze waarop Nederland de zorg organiseert. Tegelijkertijd loopt Nederland aan tegen de grenzen van de zorg met verder toenemende nadruk op de rol van gemeente, wijk, buurt, familie en individu. In China zijn goede voorbeelden te zien waar informele- en professionele zorg samenwerken. We zijn deze week te gast bij het Suzhou Social Welfare Institute (SSWI), de oudste zorgorganisatie van China en een erkende best practise. Samen met hen bezoeken we zorgorganisaties zoals ziekenhuizen, de langdurige zorg en initiatieven op wijkniveau. Daarnaast organiseren we een seminar, waarbij we Chinese zorgorganisaties ontmoeten en leren van elkaar vanuit de inhoud van ieders werk.

Er liggen voor Nederland kansen op gebied van- en rondom de zorg in China, voor zorgaanbieders en voor ondernemers. Belangrijk is om deze te zien en te benutten. Het ontsleutelen van deze kansen is niet altijd eenvoudig. Deelnemers leren de verschillen kennen tussen zorg in China en in Nederland, zien best practices, ervaren de relatie tussen gezondheid en voeding in China, leren van- en delen ervaringen met zorgmanagers uit China en natuurlijk met andere deelnemers. Kortom: Een unieke reis en unieke ervaring waar interactie en integratie met- en in de zorg in China key is.

tweet