Maart 2018

Schermafdruk 2018 03 02 10.08.07

Na onze inspirerende studiereizen naar Marokko, Turkije, Duitsland, Iran en China die ik samen met Thijs Vink organiseerde, gaan we dit jaar van 17 tot en met 25 november naar een nieuwe bestemming: het mooie en ongerepte Suriname! Suriname, een land van harmonieuze tegenstellingen. Een land waarvan de voorouders van veel inwoners, met uitzondering van de Indianen, uit diverse delen van de wereld afkomstig zijn. In diversiteit proberen ze een gezamenlijke toekomst te bouwen. Tijdens de studiereis bezoeken we de hoofdstad Paramaribo, het district Nickerie en gaan we diep het tropisch regenwoud in. Het binnenland is een walhalla voor avontuurlijke reizigers, het bestaat bijna uitsluitend uit jungle. De kustlijn, het uitzicht op de oceaan en de boottochten die we gaan maken zorgen voor ontspanning. Een waanzinnige studiereis dus met veel natuur, cultuur én avontuur met als hoofddoel om te leren van en met elkaar. En jij kunt erbij zijn!

Het programma van de studiereis is uitgewerkt in samenwerking met Ram Ramlal. Ram is adviseur bij diverse overheden, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Mee ZHN, voormalig wethouder Den Haag en voormalig lid van de Tweede Kamer. Hij is geboren in Nickerie en heeft veel contacten in Suriname en is er de hele reis bij.

In Nederland staan we voor een aantal complexe maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken; superdiversiteit, vergrijzing, mobiliteit, welzijn en de wijze waarop we welzijn en zorg organiseren. Belangrijke thema’s, die niet alleen in Nederland spelen, maar ook daarbuiten. In Suriname bijvoorbeeld, een land waar Nederland een bijzondere geschiedenis en verbintenis mee heeft. Suriname maakte tenslotte deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en was daarvoor een kolonie van Nederland. Nieuwsgierig? Lees meer door hier of op de foto te klikken. Ben je geinteresserd, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

tweet