Februari 2011

foto_4

Nederland wordt steeds kleurrijker. Met een toenemend aantal cliënten en medewerkers van diverse culturele achtergronden wordt het voor zorgondernemers en medewerkers steeds belangrijker om rekening te houden met verschillende culturen.  Ook staan zorgorganisaties voor de uitdaging een aantrekkelijke werkgever voor alle Nederlanders te worden.

De afgelopen twee jaar heeft ActiZ in het door VWS gesubsidieerde programma ‘ActiZ geeft kleur aan de zorg’ een bijdrage willen leveren aan het vergroten van de toegankelijkheid en de kwaliteit van de zorg voor clienten met een andere culturele achtergrond. Evenals de werving, behoud en doorstroom van allochtone medewerkers. 

Het programma levert tal van inzichten en instrumenten die op dinsdagmiddag 1 maart zullen worden gepresenteerd. In een afwisselend en interactief programma met beeld, theater en discussie worden de belangrijkste uitkomsten en producten gepresenteerd, waaronder de leernetwerken interculturalisatie.

Op de informatiemarkt ontvangt u advies hoe u deze kunt toepassen in de eigen organisatie. Daarnaast wordt er samen met u naar de toekomst gekeken, waarbij een brug wordt geslagen tussen diversiteit, innovatie en ondernemerschap. 

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Nathalie Visser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 030-2739393.Voorafgaand aan het congres vindt voor bestuurders van lidorganisaties van ActiZ de bijeenkomst ‘Ondernemersbelang van diversiteit’ plaats. Meer informatie over deze bijeenkomst vindt u op het ledengedeelte van www.actiz.nl onder het kopje interculturalisatie. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tweet