Januari 2014

Screenshot_2014-02-06_13.06.12

In de middag van 28 januari jl. trapte Wethouder Rabin Baldewsingh het eerste debat af inzake Inclusief Beleid gemeente Den Haag. Er volgen nog twee vergelijkbare debatten op 3 en 4 februari. Op 8 februari een slotdebat in het Atrium, of zoals Baldewsingh zegt: in de huiskamer van Den Haag.

Het eerste debat trok een kleine 90 deelnemers, mensen met een beperking, ondernemers, deskundigen en studenten. Thema's die de deelnemers aan de orde stelden waren onder andere hoe meer ondernemers, werkgevers te betrekken bij deze debatten. Werken aan bewustwording en commitment is belangrijk en daarom zijn dit soort gesprekken en bijeenkomsten nodig. Nu, maar ook over een langere periode. Wat maakt dat het ene bedrijf zeer gemotiveerd is en dat andere dat veel minder zijn. Is wetgeving en regelgeving een stimulans of een blokkade? Ook een onderwerp als 'social return' kwam aan de orde. Hoe regel je dat, hoe kan dat effectiever en slimmer? Mensen met een beperking gaven aan wat Inclusief Beleid voor hun kan betekenen en wat dat zou moeten zijn. 

Na afloop werd er nog lang nagepraat, nieuwe contacten gelegd en afspraken gemaakt.

Deelnemers máken het debat. Het volgende debat zal anders zijn, dus een uitnodiging om opnieuw te komen en bij te dragen.

Voor informatie over de gehele debatreeks, klik hier .

tweet